torstai 9. lokakuuta 2014

Luonnoksiin jäänyt hankintalista

Aloitin raskauden puolenvälin tienoilla kirjoittelemaan leikkimielistä hankintalistaa. Tämä oli vailla pienenpientä viimeistä silausta elokuun puolenvälin tienoilla, ajatuksena, että ennen vauvan syntymää tämä ehtii valmiina julkaistavaksi. Miten sitten kävikään... Vauva syntyi ja lista pysyi keskeneräisenä tähän päivään asti. Nyt on julkaisun vuoro - lisänä listaan saadaan kommentit, onko ollut tarpeellista! 



Auto, Gracon turvakaukalo & telakka autoon


Auto meillä on ollut kokoajan, mutta nyt kulkuvälineenämme on vuoden 2000 Opel Astra farmarina. Autoon löytyy pikkuiselle punamusta Graco Akta turvakaukalo sekä turvakaukalon telakka, jota ollaankin soviteltu autoomme. Käyttökokemukset kertovat setin olevan toimiva paketti - vaunut mahtuu ja istuin mahtuu. Miinuksina voisin tosin mainita auton ahtaat jalkatilat.

Pinnasänky, pinnasuojat, patja, patjansuojukset, lakanoita, pussilakanoita, peittoja, tyyny, äitiyspakkaus ja pakkauksen kangasreunat


Pinnasänkynä meillä on Ikean Hensvik - merkkinen valkoinen pinnasänky. Sänkyyn löytyy useampi setti lakanoita ja patjanalusia vaihtoa varten, ohut tyyny ja pari peittoa ja reunoille muutama setti pinnasuojia. Ensisänkynä olimme suunnitelleet käyttävämme äitiyspakkauslaatikkoa, johon ompelin itse päällisen sekä päiväpeiton. Näin tosiaan teimmekin - Juuson oma sänky löytyy vielä laatikosta.


Yhdistelmävaunut, hoitolaukku ja makuupussi


Vaunuina meillä on Emmaljungan Duo Edge yhdistelmävaunut sport-rungolla. Värinä vaunuissa on perus ruskea ja valkoinen, mutta vaunuista löytyy myös ruskealla pohjalla ruskeita kukkakuvioita. Hoitolaukku tilattiin vaunujen yhteydessä, ja on niin ikään samaa sarjaa. Makuupussina on ihana äitiyspakkauksessa mukana tullut Finlaysonin Aappa-makuupussi. Tätä ostostamme voi vain kehua, ainut miinus on megakorkea hinta. Mutta kaikinpuolin ihanat, tykkään!

Hoitopöytä, hoitoalusta vaippoja ja vauvan hoitotuotteet


Hoitopöytänä meillä on hankittuna Ikean Hensvik - sarjan hylly-hoitopöytäyhdistelmä. Hankinnan esittelin aiemmin täällä. Hoitopöydältämme löytyy tällä hetkellä mm. vastasyntyneelle mitoitettuja vaippoja, äidille rintapumppu ja liivinsuojuksia. 



Rintapumppu

Ennen vauvan syntymää ostin Emma-merkkisen rintapumpun parilla eurolla kirpparilta. Netissä perehtyessäni kyseiseen pumppuun sain lukea pääosin vain kritiikkiä. Omien käyttökokemuksieni mukaan tosin tämä oli ihan huippuvehje - vertailukohtana minulla oli Aventin sähköpumppu. Aventin setin, jossa tosiaan on sähköpumppu sekä manuaaliversio, ostin pari viikkoa synnytyksen jälkeen. Tällä pumpulla en vain saanut maitoa yhtä hyvin irti kuin Emman pumpulla.

Vauvan vaatteet ja pyykinpesuaineet + pyykinpesukone

Ehkä sen kummempia selittelemättä - Juusolle löytyy kattava vaatekerrasto monessa eri koossa ja värissä. Ajankohtaiset vaatteet odottelevat pestyinä käyttäjäänsä hoitopöydän yhteydessä. Tähän kohtaan voidaan lisätä myös pyykinpesukone; oli meillä ennestäänkin pyykkäri, mutta saimme lahjaksi uuden pesukoneen. Kyllä tällä tulokkaalla kelpaa pikkuisia vaatteita pyöritellä! :) Yllärinä kuitenkin - miten paljon noin pieni ihminen voi teettää pyykkiä!



Leikkimatto, sitteri ja leluja

Meillä on Emma-merkkinen sitteri, sekä Barbapapa-aiheinen leikkimatto. Leluja löytyy myöskin moneen lähtöön! Sitteri on ollut vasta viime viikkoina kovemmassa käytössä, kun poika malttaa olla siinä hieman pidempiä kuin 5 minuutin hetkiä.

Vauvan hoitotuotteet

Hoitotuotteet? Voiko näin sanoa... Omalla kohdallani tämä sanonta pitää sisällään talkkia, hoitovoiteita, kynsisakset, hiusharjan jne.

Kantoreppu ja kantoliina

Molemmat löytyvät - minun pitäisikin hieman opiskella, miten tuota liinaa käytetään... Yhden sidonnan opettelin kunnolla, mutta eipä se ole meidän kohdalla oikein toiminut. Siispä, harjoitukset jatkuvat!



Liivinsuojukset, imetysliivit, maidonkerääjä ja imetysvaatteet


Hankittuna löytyy kaksi paria imetysliivejä sekä muutama paketti kertakäyttöisiä liivinsuojia. Imetyspaitoja löytyy toppi ja kaksi pitkähihaista t-paitaa, joten tällä saralla olisi ehkä tarpeen hieman ryhdistäytyä ja hankkia muutama paita lisää. Kursiivilla kirjoitettu ajatus ennen vauvan syntymää, ja tosiasiassa en ikinä useampia paitoja hankkinut. Pärjäilin hyvin tavallisilla topeilla, sen ajan, mitä imetys onnistui!


Kylpyamme, pyyhkeitä, lämpömittari ja sideharsot


Pikkuiselle löytyy kylpyamme sekä isoja, että pieniä pyyhkeitä. Isommissa pyyhkeissä on huppuosa yhdessä kulmassa. Harsoja löytyy useampi kappale, ja lämpömittari ammeeseen tuli äitiyspakkauksen mukana. Amme on Ikeasta hankittu - joku toinen voisi olla parempi. Nimittäin sellainen, jossa olisi tulppa pohjassa, ettei koko lattia uisi vedestä ammetta tyhjennettäessä.


Kurkistus Juuson ensisänkyyn! :) Lakanat vielä tässä vaiheessa uupuivat.
Tuttipulloja, tutteja ja äidinmaidonkorvike


Muutama tuttipullo pitäisi vielä hankkia lähiaikoina, tutteja meiltä löytyy muutama kappale. Vaikka ensisijaisesti olen aikonut imettää, niin omaksi mielenrauhaksi olen hankkinut kotiin muutaman korvikepurkin, jos suunnitelmani eivät menekkään ihan putkeen. Kaupasta sitten saa tarpeen tullen lisää! :) Jälleen kursiivilla odotusajan ajatuksia. Imetyksellä mentiinkin alkuun, ja pulloruokinta alkoi maidontulon hiipuessa. Pulloja on ilmaantunut lisää erilaisilla tuttipäillä, sekä muutama tuttikin on tullut hankittua.


Mitä jäi mm. hankkimatta

Imetystyyny
Tarvitaanko vaiko eikö tarvita? Mielipiteitä siis metsästämään internetin ihmeelliseen maailmaan... Ai että, miten ihania kuoseja näissä on! Kuitenkin, tarpeettomaksi olisi jäänyt.

Itkuhälytin
Meillä on niin pieni asunto, että itkun varmasti kuulee. Tämä tulee hankintaan ehkäpä sitten, jos sen puuttuminen ongelmalliseksi koetaan. Jälleen odotusajan ajatuksia, ja samalla linjalla mennään edelleen. Joskus, tosin aika harvoin, olisi toivonut kuitenkin tämän kapistuksen olemassaoloa.


Tässä listausta tämänhetkisen tilanteen mukaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti